15/07/2022

Απαραίτητη η ένταξη των τουριστικών γραφείων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και «North Evia – Samos Pass».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2022

 

Θέμα: Απαραίτητη η ένταξη των τουριστικών γραφείων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και «North Evia – Samos Pass».

 
 
Την έντονη δυσφορία της για την εξαίρεση των τουριστικών γραφείων  από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» την φετινή χρονιά, εξέφρασε με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Όπως επισημαίνει η ΓΕΠΟΕΤ, εν αντιθέσει με τον προηγούμενο χρόνο που προβλεπόταν η σχετική ενίσχυση, το 2022 τα τουριστικά γραφεία αποκλείονται από το πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα εξαιρούνται και από τη δράση  «North Evia – Samos Pass».
Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ, «Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τον λόγο της εξαίρεσής μας όταν ο κλάδος μας μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια καταρρέει στερούμενος ρευστότητας».

Ακολούθως η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού  διερωτάται : «Για ποιο λόγο δεν προηγήθηκε καμία συνεννόηση μαζί μας; Δεν σκέφτηκε κανείς σας ότι σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων φορολογουμένων κλείνει την διαμονή του στα ξενοδοχεία μέσω τουριστικών γραφείων  και άρα θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να εξαργυρώσει το ποσό που δικαιούται εκεί αλλά και να κάνει χρήση λοιπών υπηρεσιών μεταφοράς όταν επιλέγει ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο; Ποιος θα μας αποζημιώσει για τις ακυρώσεις και την απώλεια τζίρου που με βεβαιότητα θα προκύψουν;».

Καταλήγοντας σημειώνει :

«Τελούμε εν αναμονή της άμεσης τροποποίησης της υπ΄αριθμ. 13958 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β3652- 12/7/22) καθώς αυτή αφορά ολόκληρη την τριετία 2022-2025 ώστε το ποσό της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας να μπορεί να εξαργυρωθεί και μέσω τουριστικών γραφείων τόσο για υπηρεσίες διαμονής και όσο και για λοιπές υπηρεσίες μετακίνησης/ εισιτηρίων. Το ίδιο να ισχύσει και για τη δράση «North EviaSamos Pass».