09/02/2021

Νέα Επιστολή της Ομοσπονδίας προς Υπουργό Οικονομικών για τέλη κυκλοφορίας 2021.

Παρακάτω παρατίθεται επιστολή που έστειλε εκ νέου σήμερα η Ομοσπονδία προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφοριας 2021.

 

 

Προς:     κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

 

 

Θέμα: Aπαλλαγή υποχρέωσης πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2021

 

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαβάσαμε σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο τις δηλώσεις σας αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2021 ότι «..όχι μόνο δεν υπάρχει σκέψη για νέα παράταση, αλλά δεν βρίσκονται στο τραπέζι ούτε στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή που πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου».

 

Η απογήτευσή μας είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο που επιλέξατε να απαντήσετε στις επανειλλημένες επιστολές της ΓΕΠΟΕΤ για απαλλαγή των τουριστικών λεωφορείων ΔΧ από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2021 μέσω της τηλεόρασης, χωρίς καν να μπείτε στη διαδικασία να μας ακούσετε ή έστω να μας απαντήσετε εγγράφως.

 

Κύριε Υπουργέ, είναι απαράδεκτο να αγνοείτε το εξώφθαλμα δίκαιο αίτημα του κλάδου των τουριστικών γραφείων – τουριστικών λεωφορείων για τη μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το 2021 καθώς τα τουριστικά λεωφορεία δεν κινήθηκαν σχεδόν καθόλου το 2020 και ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει καταρρεύσει κατά 95%, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο ανταγωνιστικός κλάδος των ΚΤΕΛ απολαμβάνει μεταξύ άλλων 50% χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας εδώ και δεκαετίες, έχοντας εξασφαλισμένο έργο όλο τον χρόνο.

 

Οι επιχειρήσεις – μέλη της Ομοσπονδίας βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας λόγω παντελούς έλλειψης ρευστότητας και αδυνατούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Έλλειψη ρευστότητας η οποία επιδεινώνεται περαιτέρω καθώς δεν έχετε καταβάλλει ακόμα τα χρήματα της επιδότησης-αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων λόγω μειωμένης πληρότητας στους ιδιοκτήτες τους, καίτοι έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από την ψήφιση της σχετική διάταξης.

                                                Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Άρης Μαρίνης                                                                       Γεώργιος Τσοπανάς