18/05/2020

Πρεμιέρα για Αρχαιολογικούς Χώρους.

Οι αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια υποδέχονται ξανά το κοινό από σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, ως πρόγευση για την επαναλειτουργία των μουσειακών υποδομών, στις 15 Ιουνίου.

 

Η τήρηση των υποδείξεων και οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ θα πρέπει να είναι απόλυτη. Οι επισκέπτες, για τη προστασία τους, πρέπει να τηρούν τα εξής:

 

- Την απόσταση 1,5 μέτρων κατ΄ ελάχιστον, τόσο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην αναμονή για την έκδοση εισιτηρίου.

 

- Η αναμονή θα γίνεται σε συγκεκριμένες θέσεις με ειδική σήμανση

 

- Ισχυρή σύσταση χρήσης μη ιατρικής μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος

 

Για τους ξεναγούς είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, όταν γίνεται οργανωμένη ξενάγηση με συχνή αντισηψία χεριών, εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου πρόσβασης, όπου είναι εφικτό, όπως και χρήση ασύρματης ξενάγησης. Κλιμάκια του ΥΠΠΟΑ θα επιβλέπουν  τις επόμενες ημέρες, με αυτοψία, την τήρηση των μέτρων και την ομαλή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων. Επισημαίνεται ότι όλα τα μέτρα τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση.

 

Το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα λειτουργήσει κανονικά. Ο διαδικτυακός τόπος έκδοσης είναι: https://etickets.tap.gr/

 

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το ωράριο όλων των αρχαιολογικών χώρων.

https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=3289