Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κύριο Παπαδομαρκάκη και συζητήθηκαν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, για τα εν λόγω άρθρα της Υπουργικής Απόφασης, τις οποίες και σας στείλαμε σε προηγούμενη ενημέρωση.
Όσον αφορά την έκδοση παραστατικών προς τις σχολικές μονάδες, το Υπουργείο θα κάνει πρόταση για απόδοση ΑΦΜ ώστε να διευκολυνθεί η τιμολόγηση προς σχολεία που δεν διαθέτουν.
Το Υπουργείο δεσμεύτηκε για την κατάργηση της πρόσθετης ασφαλιστικής κάλυψης και του υποχρεωτικού ελέγχου της Τροχαίας στις μετακινήσεις χωρίς διανυκτέρευση. Θα επανέλθει το προηγούμενο πλαίσιο όπου προβλεπόταν ηλεκτρονικός έλεγχος των δικαιολογητικών για ημερήσιες μετακινήσεις έως 35 χλμ. μέχρις ότου καταργηθεί πλήρως.
Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και εντός ολίγων ημερών οι σχετικές διατάξεις θα τροποποιηθούν και οι προσπάθειες μας θα έχουν ευοδωθεί.