29/03/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΠΟΕΤ – ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012

ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ, ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΕΣΠΕΣ, ΝΥΜΦΑΙΟ αλλά και λιγότερο καθιερωμένοι προορισμοί όπως η ΣΙΑΤΙΣΤΑ, η ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, το ΒΕΛΒΕΝΤΟ και ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ αποτέλεσαν τους σταθμούς ενός συγκλονιστικού τριήμερου οδοιπορικού στη σχετικά «άγνωστη» στους πολλούς ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 23-26/3/2012.

Εξαιρετική διοργάνωση και εμπνευσμένη εκτέλεση του προγράμματος από το προσωπικό της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας του ΕΟΤ και την επικεφαλής της κυρία Λιαποπούλου Αλεξάνδρα, ελληνική φύση στο απόγειό της, μνημεία και αξιοθέατα μοναδικής αισθητικής, υψηλό και ιδιαίτερο ποιοτικό επίπεδο φιλοξενίας και υποστήριξη από καταξιωμένους τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής και την τοπική αυτοδιοίκηση, αποτέλεσαν τις συνιστώσες της επιτυχίας της επίσκεψης.

Η ΓΕΠΟΕΤ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους διοργανωτές, οι οποίοι απέδειξαν ότι όταν υπάρχει θέληση και μεράκι, οποιουδήποτε ύφους και απαιτήσεων διοργάνωση μπορεί να στεφθεί με επιτυχία. Έδωσαν δε ένα πολύ μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που οι τοπικές τουριστικές υποδομές, το έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής αλλά και το ίδιο το πρωτογενές υλικό, η φύση και ο πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να προσφέρουν στον επαγγελματία τουριστικό πράκτορα ή και τον μεμονωμένο επισκέπτη που θα επιλέξει την περιοχή για σχολικό, εισερχόμενο ή εσωτερικό τουρισμό, για διοργάνωση συνεδρίων, πολιτιστικών η αθλητικών γεγονότων ή απλά για αναψυχή και διασκέδαση, όλες τις εποχές του χρόνου.

Το γκρουπ των επισκεπτών-μελών της ΓΕΠΟΕΤ αποτελούνταν από καταξιωμένους τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες -αρκετοί εκ των οποίων Πρόεδροι τοπικών Συνδέσμων τουριστικών γραφείων- από διάφορες περιοχές της Ελλάδος όπως Κρήτη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, ενώ δεν ήταν δυνατό να μην εκπροσωπηθεί και η Αθήνα με τη συμμετοχή προσωπικού της Ομοσπονδίας μας (επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό). Ζητούμενο της επίσκεψης ήταν να αναδειχθούν οι δυνατότητες που οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας προσφέρουν στους επαγγελματίες του Τουρισμού για ποιοτική διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων, θεματικών ταξιδιών κτλ.

Σε επιστολή της Ομοσπονδίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κύριο Γεώργιο Κολέτσο κατατίθεται η πεποίθηση ότι τέτοιες δράσεις ταξιδιών γνωριμίας στις κατά τόπους περιφέρειες της χώρας συσφίγγουν τις σχέσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, προβάλλουν τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τόπων επίσκεψης και προάγουν την συνεργασία και την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού που μπορούν να εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και να το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό, δώδεκα μήνες το χρόνο.

Ζητείται δε η πρωτοβουλία αυτή της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας να αποτελέσει το έναυσμα συστηματικότερης διοργάνωσης ταξιδιών γνωριμίας και από τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού του ΕΟΤ, ώστε οι τουριστικοί πράκτορες να έχουν επικαιροποιημένη γνώση των εξελίξεων και των τουριστικών υποδομών ανά γεωγραφική ενότητα.

Πατήστε εδώ για ναδείτε φωτογραφία από το Σπήλαιο Δράκου, Καστοριά, Νομός Καστοριάς
Διακρίνονται (από αριστερά): Σπύρος Καπιτσίνας- Διευθ. ΓΕΠΟΕΤ, Μούτσος Δημήτρης- Αντιπρόεδρος Συνδ. Ταξ. Πρακτόρων Κέρκυρας, Εύα Νασκούδη- Filos Holidays & Travel (Θεσ/νικη), Αθηνά Γιακουμάκη- Corfu Sunspots Travel, Νάνσυ & Αναστάσης Βλατάκης- Kosmos Travel, Μιχάλης Βλατάκης –Πρόεδρος Συνδ. Ταξ. Γραφείων Κρήτης/ Αντιπρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ, Μάνια Χαρίτου, Κανίδης Γιώργος –Ταμίας ΓΕΠΟΕΤ, Ζήνα Κανίδη-Kanidis Travel, Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία -Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Καστοριάς, Ρίτσα Καραϊσκου- ΠΥΤ Δυτ. Μακεδονίας ΕΟΤ, Δημήτρης Χαρίτος- Επίτιμος Πρόεδρος Συνδ. Ταξ. Πρακτόρων Κέρκυρας, Αλεξάνδρα Λιαποπούλου- Προϊσταμένη ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας ΕΟΤ.