10/08/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΠΟΕΤ 10/8/2012 – Συνάντηση με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού.

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012

Θέμα: Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία της χώρας.

Συνάντηση εργασίας με το νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κύριο Αναστάσιο Λιάσκο πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 η ΓΕΠΟΕΤ με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία και ο βαλλόμενος πανταχόθεν ελληνικός τουρισμός.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κύριος Μάριος Τριβυζάς, ο Ε’ Αντιπρόεδρος κύριος Βασίλης Σιάμος και ο κύριος Θεόδωρος Καραμήτρος.

Η συνεργασία υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και εστιάστηκε στην ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις στα πολυάριθμα ζητήματα του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα, συζητήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού τουριστικού πλαισίου ώστε να εκσυγχρονιστεί και να συνάδει με τις σημερινές ανάγκες του ελληνικού τουρισμού (νόμος 393/1976 ύψος και κατάπτωση της Εγγυητικής Επιστολής των τουριστικών γραφείων, πρόγραμμα εκδρομής, κυρώσεις στους παραβάτες, σύγκλιση επιτροπών, εντατικοποίηση ελέγχων, αναβάθμιση Τουριστικής Αστυνομίας κλπ). Ομοίως, στα τουριστικά λεωφορεία (νόμος 2446/1996) συμφωνήθηκε να γίνουν άμεσες ενέργειες και δράσεις ώστε να προφυλαχθεί το έργο των πούλμαν από τη συστηματική υποκλοπή του από ΙΧ λεωφορεία , ΚΤΕΛ.

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε αναφορά και στα σημεία που αδυνατεί ο ελληνικός τουρισμός, όπως η προβολή, διαφήμιση και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, Σχολές Ξεναγών του ΟΤΕΚ, το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων όπου ο Γενικός μας ενημέρωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και γίνεται από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Ακόμη, ανέφερε την ανάπτυξη πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ώστε να προλαμβάνονται έκνομες ενέργειες και περιστατικά που υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν από την έξαρση της εγκληματικότητας τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες τουριστικές περιοχές που υπάρχει ανάγκη.

Η ΓΕΠΟΕΤ θα ήθελε να εκφράσεις τις ευχαριστίες της για την εγκάρδια συνάντηση της με τον Γενικό Γραμματέα και δηλώνει πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί το συμφέρον του ελληνικού τουρισμού.