04/07/2016

Εγκύκλιος Υπουργείου Τουρισμού για Μονοήμερες Σχολικές Εκδρομές.

Επισυνάπτονται δύο σημαντικές εγκύκλιοι του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρίου Τζιάλλα προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της χώρας. Διευκρινίζεται ότι:

Α) σε συνέχεια δικαστικής απόφασης τα ΚΤΕΛ έχουν απολέσει το δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιοδήποτε άλλο έργο πέραν του συγκοινωνιακού και ιδιαιτέρως τις «ημερήσιες εκδρομές μαθητών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με ολική μίσθωση, όταν εκτελούνται χωρίς διανυκτέρευση των εκδρομέων και με αφετηρία το νομό της έδρας τους». Οι εκδρομές αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο με τουριστικά λεωφορεία ΔΧ. ΚΑΙ

Β) Ότι δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον ιδιόκτητο στόλο τους για μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει μέσω ανεξάρτητου τουριστικού γραφείου που ενδεχομένως έχουν συστήσει, προχωρώντας σε άτυπη «ενοποίηση» του στόλου τους.

Και τα δύο αυτά ζητήματα έχουν αποτελέσει σημεία έντονης διένεξης με τα ΚΤΕΛ επί σειρά δεκαετιών και επιτέλους η Πολιτεία αναγνωρίζει και κατοχυρώνει το έργο των τουριστικών λεωφορείων της χώρας, ζητώντας εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων από τις ΠΥΤ. Ως εκ τούτου, καλούνται τα μέλη να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση υποκλοπής του έργου τους.

4-7-16_yptour ΚΤΕΛ μονοημερες

KATALYMATA TOYRISTIKA GRAFEIA