26/08/2013

Επιβαλλόμενες ποινές στα τουριστικά λεωφορεία για παραβάσεις του ΕΚ 3821/85 και ΕΚ561/2006

METAFORWN

Αγαπητά Μέλη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που αφορά τις νέες Διοικητικές κυρώσεις για τις παραβάσεις του Κανονισμού 3821/85 του Συμβουλίου και του Κανονισμού 561/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου από τους οδηγούς και τις μεταφορικές επιχειρήσεις (ΦΕΚ 2061/23-8-13), την οποία και σας επισυνάπτουμε (εδώ).

Η Υπουργική αυτή Απόφαση με τη μεγάλη μείωση των ποινών έναντι της αρχικής που πετύχαμε έρχεται ως επιστέγασμα των διαρκών προσπαθειών της Ομοσπονδίας και σειράς επαφών με την πολιτική ηγεσία και των τριών συναρμόδιων Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αναμένεται να δώσει μία σημαντική ανάσα στα τουριστικά γραφεία και τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων που υπό ευμετάβλητες και απρόβλεπτες συχνά συνθήκες παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών, τουριστικών και μη.

Όπως και οι ίδιοι θα διαπιστώστε τα χρηματικά πρόστιμα που συνοδεύουν τις παραβάσεις είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ –προσαρμοσμένα στην τρέχουσα ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση του κλάδου- η δε μείωση ξεπερνά το 60%! σε ορισμένες κατηγορίες παραβάσεων.
Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία στέκεται αρωγός του κλάδου, αγωνιζόμενη για την προώθηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του και θα σας κρατά ενήμερους για κάθε εξέλιξη στα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Μάριος Τριβυζάς

Ο Γενικός Γραμματέας
Αλέξανδρος Γασπαράτος