09/02/2011

Δελτίο Τύπου ΓΕΠΟΕΤ 8/2/2011

«Να είναι πλήρης η απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών», στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για το “άνοιγμα” των «150 κλειστών επαγγελμάτων», και να μην αλλοιωθεί η απόφαση αυτή από τυχόν “εξαιρέσεις” βλαπτικές για την Ομοσπονδία μας.

Σχετική αναφορά κάνει ο Πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) Μάριος Τριβυζάς σε ενυπόγραφο άρθρο του με τίτλο «Ο Ελληνικός Τουρισμός στην “ξέρα”», στη νεοεκδοθείσα μηνιαία εφημερίδα «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ Ορίζοντες» (σελ. 1η,, που επισυνάπτεται) της Ομοσπονδίας μας, με την υπογράμμιση ότι «οι άνθρωποι του Κλάδου μας δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες μη “φιλικές” προς εμάς νομοθετικές ή άλλες ρυθμίσεις που θα διαιωνίζουν την εις βάρος μας ανισότητα».

Πρόσφατα, άλλωστε, τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΠΟΕΤ είχαν δημοσιοποιήσει την εκτίμησή τους ότι «οι παρεμβάσεις της Πολιτείας στον Τουρισμό μας αδικούν κατάφωρα» (σελ. 2). Σημειώνουμε ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας μας, στις 8-12-2010 είχε λάβει ομόφωνη απόφαση ότι «αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, ο Κλάδος μας θα οδηγηθεί σε πολύμορφους αγώνες» (σελ.3). Και τούτο για παράδειγμα «με τη μη μείωση του ΦΠΑ για τον Κλάδο μας αφοπλιζόμαστε έναντι των ανταγωνιστών μας» και λέμε «όχι στην εις βάρος μας δυσμενέστατη διάκριση» (σελ. 4).

Αλλά και η Περιφέρεια μαστίζεται από την επικίνδυνη οπισθοδρόμηση του Τουρισμού, όπως αναλυτικά και με ντοκουμέντα θεμελιώνεται αυτό από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κερκύρας Δημήτρη Χαρίτο, στο ενυπόγραφο άρθρο του με τίτλο «Αγωνία στην Κέρκυρα από τη μείωση των αφίξεων, Τουρισμός και Ναυτιλία, δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής απ’ την κυβέρνηση» (σελ. 5).

Εμείς τα μέλη της ΓΕΠΟΕΤ πιστεύουμε πως «η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων» του Κλάδου μας «αποτελεί συμβολή υπέρ του Τουρισμού», αλλά τη λύση την έχει η Πολιτεία και, δυστυχώς, όχι εμείς.