22/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ — Παράταση μειωμένων τελών κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων και για το έτος 2022 μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού.

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα,  22 Δεκεμβρίου 2021

 

Θέμα: Παράταση μειωμένων τελών κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων και για το έτος 2022 μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού

 

Τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια απευθύνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού για την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας για να ισχύσουν μειωμένα κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων και για το 2022. Το συγκεκριμένο μέτρο που ψηφίστηκε στη Βουλή συμβάλει στη μείωση των δυσμενέστατων επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στον κλάδο των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, ο οποίος ουσιαστικά υπολειτουργεί.

 Είμαστε βέβαιοι ότι τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση θα συνεχιστούν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενταθεί η συνεργασία Κυβέρνησης και επιχειρήσεων που έχει οικοδομηθεί στον τουρισμό τα τελευταία δύο χρόνια και που έχει οδηγήσει σε παγκοσμίως αναγνωρίσιμα αποτελέσματα τον ελληνικό τουρισμό. Αναμένουμε να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού και σε έτερα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο να δοθούν λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα του τουριστικού κλάδου.