22/03/2011

Εξαιρετικά Επείγουσα Ανακοίνωση ΓΕΠΟΕΤ για Οφειλές Περιφερειών σε ΤΛ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Προς: Ενώσεις- Μέλη ΓΕΠΟΕΤ

 

Στην Αθήνα χθες, 21 Μαρτίου 2011 έλαβε χώρα σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Οικονομικών κυρίου Φίλιππου Σαχινίδη, με αντικείμενο τις εκκρεμείς οφειλές του Δημοσίου – μέσω των Νομαρχιών – για την μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Στη σύσκεψη αυτή ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων εκπροσωπήθηκε από τον ‘Α Αντιπρόεδρο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού κύριο Αριστείδη Μαρίνη, ενώ  παρίσταντο και εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ και της Ομοσπονδίας των ταξί.

 

Όσον αφορά τις οφειλές προς όλους τους μεταφορείς – άρα και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων – για υπηρεσίες που παρήχθησαν έως και 31/12/2010, ο Υφυπουργός πρότεινε ένα «κούρεμα» της οφειλής κατά 35% και την άμεση εξόφληση της μετρητοίς του υπολοίπου 65%, σε εθελοντική βάση, με χρονικό περιθώριο εξόφλησης  στην εν λόγω πρόταση των ενδιαφερομένων μέχρι 31/3/2011. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής και για όσους δεν επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτή την ρύθμιση, δεν μας ανακοινώθηκε κανένας σχεδιασμός για το πώς θα εξοφληθούν οι οφειλές. Όσον αφορά τα ποσά που αυτή την στιγμή τρέχουν για το 2011 δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αποπληρωθούν στο 100% κανονικά και μάλιστα ήδη έχει γίνει η σχετική μεταφορά των ποσών μέσω των ΚΑΠ στις Περιφέρειες, μέχρι και 30/6/2011.

Η αντιπρόταση της Ομοσπονδίας ήταν να γίνει ολοσχερής εξόφληση των οφειλομένων και αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε να αποπληρωθεί τουλάχιστον το 85% των οφειλών έως 31/12/2010 για όσα μέλη συμφωνήσουν, ενώ για τους υπολοίπους θα συνεχίσει να ισχύει η διεκδίκηση του 100% των οφειλών. Νεότερα σχετικά με τις αντιπροτάσεις που ετέθησαν και σε διαδικαστικά ζητήματα που άπτονται του θέματος θα υπάρξουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

Παρακαλούνται όπως οι Ενώσεις ενημερώσουν άμεσα τις επιχειρήσεις – μέλη τους και τις καλέσουν να απευθυνθούν στους οικείους φορείς από τους οποίους θα αποπληρώνονταν υπό κανονικές συνθήκες (Νομαρχίες), εφόσον επιλέξουν να ενταχθούν στην προτεινόμενη ρύθμιση. Για κάθε εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα των οφειλών για την μεταφορά των μαθητών θα ενημερωθείτε με νεότερη επιστολή.

Για την ΓΕΠΟΕΤ,

 

Ο Πρόεδρος                              Ο Ά Αντιπρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Μάριος Τριβυζάς                        Αριστείδης Μαρίνης                             Κων/νος Παλασκώνης