18/06/2020

Συνάντηση με Υφυπουργό Μεταφορών, Γ.Κεφαλογιάννη.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών κύριο Γιάννη Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε σήμερα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, η οποία έλαβε χώρα σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

 

Στον Υφυπουργό παρουσιάστηκε η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα τουριστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων λόγω του κορωνοϊού και της τεράστιας έλλειψης ρευστότητας, ενώ ετέθησαν και όλα τα φλέγοντα για τον κλάδο ζητήματα.

 

Συγκεκριμένα, η συζήτηση περιέλαβε το αναμενόμενο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών της χώρας μέσω διαγωνισμού, νομοθετικές διατάξεις που διασφαλίζουν το έργο των τουριστικών λεωφορείων από την υποκλοπή του από άλλα οχήματα, ρύθμιση του πλαισίου διενέργειας των μαθητικών εκδρομών και διευκόλυνση της ανανέωσης της  Άδειας Οδικού Μεταφορέα ΤΛΔΧ.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη κρατικής επιδότησης για την ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων με τους ίδιους όρους που έχουν δοθεί στα ΚΤΕΛ και η επαναλειτουργία των διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών.

 

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει όλα τα θέματα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και να στηρίξει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για ένα έτος τουλάχιστον και γιαενίσχυση-επιδότηση για την απώλεια της αξίας των τουριστικών λεωφορείων ως παγίου, ύψους 5.000€ ανά λεωφορείο.