13/10/2021

Αίτημα για παράταση των μειωμένων τελών κυκλοφορίας το 2022 & Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης για τα τουριστικά λεωφορεία.

 

Το αίτημα για παράταση των μειωμένων κατά 50% τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων και για το έτος 2022 έθεσε η Ομοσπονδία απευθυνόμενη στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Μεταφορών, λόγω της τεράστιας μείωσης στον κύκλο εργασιών και της μειωμένης ρευστότητας των τουριστικών γραφείων και ΤΕΟΜ της χώρας κατά το τρέχον έτος.

 

Παράλληλα ζητήθηκε η εξίσωση – μέσω νομοθετικής παρέμβασης – των τελών κυκλοφορίας με αυτά των ΚΤΕΛ όπως μπορείτε να δείτε στην επισυναπτόμενη επιστολή, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου.

 

Επιπλέον, λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων στο πετρέλαιο κίνησης που αναμένονται τους επόμενους μήνες ζητήσαμε με ξεχωριστή επιστολή τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ή την επιστροφή μέρους αυτού προς τις επιχειρήσεις, ως μέτρο άμεσης στήριξης του κλάδου μας. Το κόστος καυσίμων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωση και την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών μας.

 

8-10-21 Επιστολή τελη κυκλοφοριας 2022

11-10-21 πετρελαιο κινησης ΤΛ