28/03/2022

ΔΤ ΓΕΠΟΕΤ — συνάντηση γνωριμίας Ομοσπονδίας & Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  28 Μαρτίου 2022

 

Tα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα τουριστικά γραφεία και τις επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων της Ελλάδος και σχετίζονται με τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και τον τρόπο που αυτές ήδη επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό και εν γένει την οικονομία της χώρας, ετέθησαν σε ευρεία συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΓΕΠΟΕΤ στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Η άκρως εποικοδομητική όπως απεδείχθη συνάντηση διοργανώθηκε από τον Τομέα Μεταφορών του ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους του τον Βουλευτή Άρτας κύριο Χρήστο Γκόγκα και τον Γραμματέα του Τομέα κύριο Κώστα Κόκκορη, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής του Τομέα Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ηρακλείου κύριος Βασίλης Κεγκέρογλου, η Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού κυρία Ολυμπία Λόη και ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών κύριος Γιάννης Κουτσούκος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού ζήτησε την υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής για επιπλέον μέτρα στοχευμένης στήριξης της ρευστότητας των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων που έχουν πληγεί υπέρμετρα και δυσανάλογα από την κρίση. Επίσης, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη για την ρύθμιση των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών που πνίγουν τους επαγγελματίες του κλάδου με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων και έναρξη αποπληρωμής τους το 2023 και η αύξηση της επιδότησης στο κόστος καυσίμων που αποτελεί και το σημαντικότερο κόστος λειτουργίας για τα τουριστικά λεωφορεία. Ακολούθως συζητήθηκε η εφαρμογή μέτρων στήριξης της απασχόλησης στον κλάδο καθώς και η νομική παρέμβαση δημιουργίας επενδυτικών κινήτρων για την ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων μέσω ΕΣΠΑ. Όπως σημειώθηκε, επί όλων αυτών των ζητημάτων αναμένονται εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

 

PHOTO KINAL 1 23-3-22