14/11/2011

Ενημέρωση για την Παρουσία της ΓΕΠΟΕΤ στην Έκθεση WTM London 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΠΟΕΤ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WTM
Αγαπητά Μέλη,
Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της ΓΕΠΟΕΤ στην Διεθνή Έκθεση WTM 2011 στο Λονδίνο στο 7-10/11/2011. Το περίπτερο της Ομοσπονδίας στον χώρο του ΕΟΤ -το οποίο παγίως παραχωρείται δωρεάν τιμής ένεκεν για τον θεσμικό ρόλο της ΓΕΠΟΕΤ- αποτέλεσε σημείο συνάντησης Ελλήνων tour operator- μελών της Ομοσπονδίας με διεθνείς αλλά και Έλληνες συνεργάτες τους. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν πέραν του Διευθυντή της κου Καπιτσίνα ο Αντιπρόεδρός της κύριος Στάθης Βασιλειάδης και ο κύριος Βασίλης Μαρούλης, μέλος του ΔΣ, ενώ το παρών έδωσε και η νεότερη γενιά επιχειρηματιών-μελών (επισυνάπτεται φωτο). Παράλληλα σημαντική ήταν η παρουσία των Ενώσεων-Μελών της ΓΕΠΟΕΤ Κέρκυρας και Ρόδου και ιδιαίτερα πολυπληθής αυτής του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.
Το ελληνικό περίπτερο προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και το κλίμα ήταν σχετικά «μουδιασμένο» λόγω των υπό εξέλιξη πολιτικών αλλαγών, με αποτέλεσμα και το τελετουργικό επιθεώρησης του περιπτέρου του ΕΟΤ από τον επιβλέποντα Υπουργό να μην λάβει την έκταση προηγούμενων ετών αλλά και το πολιτικό-υπηρεσιακό προσωπικό που συντόνιζε το περίπτερο να είναι λιγότερο από άλλες χρονιές.

Οι προβλέψεις για το 2012 μέχρι στιγμής διίστανται, αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η επαναδραστηριοποίηση των χωρών της Βορείου Αφρικής θα επηρεάσει αρνητικά την κίνηση προς την χώρα μας, ιδιαίτερα λόγω και των προσφορών στις οποίες προχωρούν οι χώρες αυτές προς ανάκτηση των μεριδίων τους. Από την άλλη υπάρχουν και οι περισσότεροι αισιόδοξοι οι οποίοι θεωρούν ότι αν το «πολιτικό» ζήτημα της χώρας επιλυθεί άμεσα και επανέλθει η σταθερότητα –όπως φαίνεται ότι εξελίσσονται τα πράγματα- το 2012 θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2011. Όσον αφορά την Βρετανική αγορά και εδώ τα μεγέθη των προκρατήσεων για την χώρα μας δεν έχουν σαφές πρόσημο διότι είναι ακόμα νωρίς, ενώ ένα σημαντικό τέλος που επιβλήθηκε στις αερομεταφορές και που είναι μεγαλύτερο για πτήσεις εκτός ΕΕ εκτιμάται ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να μας ευνοήσει έναντι των ανταγωνιστών μας στην Ν.Α. Μεσόγειο. Εκτενέστερη ενημέρωση μπορείτε να λάβετε ανατρέχοντας στην αποδελτίωση των άρθρων του Σαβ/κου που σας εστάλη από την Γραμματεία μας νωρίτερα σήμερα.
Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφία από την έκθεση.
Από αριστερά: Παναγιώτης Μαρούλης, Στάθης Βασιλειάδης, Άρης Μαρούλης, Μάριος Τριβυζάς(εγγονός)