01/06/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ERGASIAS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ύστερα από τον νέο Νόμο 4046/2012 και την εγκύκλιο 4601/304-12/3/12 του Υπουργείου Εργασίας οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών έκαναν πολλές προσπάθειες με σειρά συναντήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων η οποία έληξε – και ουδέποτε καταγγέλθηκε όπως διαδίδεται – στις 31/3/2012.
Πάνω από όλα οι εργοδότες θέλουν καλές σχέσεις με τους εργαζόμενους γιατί έτσι προάγεται η εργασιακή ειρήνη. Οι προτάσεις μας – για την αποφυγή κάθε παραπληροφόρησης- είναι:
1) Καμία μείωση στο βασικό μισθό ο οποίος ήταν και παραμένει για τον άγαμο στο πρώτο κλιμάκιο 930 Ευρώ όπως και πέρυσι.
2) Δίνονται όλα τα επιδόματα όπως προβλέπονται στην τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας –τέκνων, πολυετίας και σπουδών – καθώς και όλα όσα μας ζητήθηκαν από τις Ομοσπονδίες των οδηγών, ήτοι γάμου, έλξης, τριαξονικού, εποχικό καθώς και τα γεύματα σε εσωτερικό και εξωτερικό σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους εκπροσώπους σας και για την φορτοεκφόρτωση αποσκευών -το οποίο βεβαίως θα δοθεί- είμαστε σε διαπραγμάτευση για το ακριβές ποσό.
3) Όσον αφορά τις ώρες εργασίας εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 561 που ούτως ή άλλως έχει υποχρεωτική εφαρμογή στο σύνολό του βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Φ450/51477/5520, οι ποινές της οποίας είναι εξοντωτικές με αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και βαριά πρόστιμα προς τους ιδιοκτήτες που τον παραβιάζουν.
4) Το ρεπό βεβαίως και δεν μπορεί και δεν θέλει κανένας να το αφαιρέσει, για την διευκόλυνση όμως των οδηγών και των επιχειρήσεων προτείνουμε να δίνεται αθροιστικά.
Είμαστε η μοναδική Ομοσπονδία σε όλη την Ελλάδα η οποία δεν προτείνει μείωση μισθού και κατάργηση επιδομάτων. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, κάθε τι διαφορετικό αποσκοπεί στην παραπλάνηση των εργαζομένων.

Με εκτίμηση,
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Υ.Γ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΑΣ & ΣΤΑ ΓΚΑΡΑΖ.