19/05/2021

Επιστολή Ομοσπονδίας στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιαν Τσακίρη για συμμετοχή των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων στο προσεχές πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού.

Ακολουθεί η επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

Αθήνα, 19 Μαΐου 2021

Προς: κύριο Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
Κοιν: κύριο Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού

Θέμα: Συμμετοχή των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων στο προσεχές πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού

Κύριε Υφυπουργέ,
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και βάσει πληροφόρησης της Ομοσπονδίας το εξαγγελθέν πρόγραμμα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας ύψους άνω των 400 εκατ. € εκτιμάται ότι θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα τουριστικά καταλύματα, εξαιρώντας τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία και τις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις.

Τυχόν εξαίρεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων από το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού θα αποτελεί μέγιστη αδικία και άνιση μεταχείριση, καθώς τα μέλη μας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση της πανδημίας με κατάρρευση του κύκλου εργασιών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και πλήρη αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους.

Αν τα τουριστικά γραφεία της χώρας μας δεν είναι σε θέση να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους πως περιμένετε να γεμίσουν τα τουριστικά καταλύματα; Πώς πιστεύετε ότι θα επιτευχθεί η οργάνωση και μεταφορά των ξένων και Ελλήνων τουριστών στον προορισμό τους, που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία μας;

Κύριε Υφυπουργέ, η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου μας με ΚΑΔ:
7911 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων,
7912 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών,
4939 Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.
8230 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
προκειμένου να επαναλειτουργήσουν κρίνεται ως αυτονόητη και καθοριστική για την επιβίωση και την επανεκκίνηση τόσο των ίδιων όσο και του ελληνικού τουρισμού.